בבחינות הרישוי הממשלתיות בפיזותרפיה
חומרי לימוד.. מבחנים.. תרגילים..

חומרי לימוד >> אורתופדיה >> קטועים >> קטועים - Functional Classifications

קטועים - Functional Classifications

מי מקבל איזה סוג של פרוטזה? בנוי על רמה פונקציונלית.


Mobility level 0:

לא יקבל פרוטזה מכיוון שאין לו את היכולת או פוטנציאל לתפקד עצמאית בבטיחות. הפרוטזה לא תשפר את הQOL שלו. למשל אנשים מאוד סיעודיים או לא קוגניטיביים. 


Mobility Level 1-Low Level Impact:

יקבל פרוטזה. יש את היכולת או פוטנציאל להתנייד באופן בטיחותי עם הפרוטזה, אך יהיה מוגבל לבית או מקום סגור אחר. משטחים אחידים. הכוחות שיוציא יהיו נמוכים

Indoor Walker- דורש פרוטזה עם הרבה יציבות שמתאימה למשטחים אחידים ומרחקים קצרים, פרוטזה יציבה ללא הרבה דרגות חופש למשל Sach.


Mobility Level 2- Moderate Impact Level:

יקבל פרוטזה.

Limited Community Ambulatory- מסתובב במקום שמוכר לו סביב הבית שלו. יש לו את היכולת או פוטנציאל להתנייד על משטחים לא אחידים או מדרגות. 

Restricted Outdoor Walker- הולך בחוץ אבל מוגבל למרחק ולאופי המשטחים. לא צריך פרוטזה רק של יציבות אלא צריך מספר דרגות חופש.


Mobility level 3-High Level Impact:

יש יכולת או פוטנציאל להתנייד במהירויות שונות ומשתנות, יכול להגיע למקומות שונים רחוקים יותר מביתו בשימוש בכלי תחבורה שונים. עושה פ"ג בסיסית.

Unrestricted Outdoor Walker- אין מגבלה מבחינת מרחקים. צריך פרוטזה עם תמיכה דינמית, כלומר פרוטזה עם תנועה שתשמש אותו גם לעבודה שלו וגם לפנאי.  


Mobility Level 4- Extreme Impact Level:

יש יכולת או פוטנציאל להתנייד מעבר לרמה הבסיסית, עושה ספורט עם הפרוטזה – בד"כ מדובר בילד, מבוגר פעיל או אתלט. 

Unrestricted Outdoor Walker with Especially Rigorous Demands- צריך פרוטזה שמותאמת לפעילות העצימה. יכול להיות שלהליכה רגילה ביום יום יהיה עם פרוטזה לגמרי אחרת. 


רוצה להמשיך קריאה? להירשם.

צרו אתנו קשר!

* שדה זה חובה
* שדה זה חובה & מספרים [0-9]
* שדה זה חובה
שלח