הצרברום מתחלק לשניים:
1.ה-Cortex (כולל את שתי ה-hemispheres המתחלקות לארבע ואונות)
2.ה-Subcortex.
1.ה-Cortex מחולק ל-4 אונות:
א.Frontal lobe – מופרד מה-parietal ע"י central sulcus ע"ש Rolando
ב.Parietal lobe
ג.Occipital lobe
ד.Temporal lobe – מופרדת מה-frontal lobe ע"י ה- Sylvian fissure/sulcus.
•Insula / Isle of reilly – אונה שהתגלתה מאוחר יותר, מוחבאת מתחת ל- Sylvian fissure.
Brodmann חילק את כל הקורטקס למספרים ע”פ צורות הנוירונים באזור. 52-אזורים ממוספרים. אין בהם היגיון אנטומי אלא היגיון היסטולוגי.
Frontal lobe
Prefrontal cortex – Brodmann 9,10,11, החלק הקדמי ביותר של האונה הפרונטלית. בחלק זה יושבת אזור האישיות וקבלת החלטות. אזור זה הוא גם אזור ל-Prospective memory – זיכרון המסייע בעת קבלת החלטות.
בתאונות דרכים פרונטליות נראות בעיות באישיות, ב-99% יותר לכיוון האגרסיבי, אם כי יש תיעוד בספרות גם למקרה ההפוך. בין היתר, תפקידו של ה-prefrontal cortex הוא לעכב אזורים נמוכים ביותר (ע"פ פרויד אזור זה מייצג את הסופר-אגו). אלכוהול מטשטש את האזור הזה. סוציופתיות – בעיה בה אנשים לא מבחינים בין טוב ורע, מקורה באונה הפרה-פרונטלית.
Supraorbital gyrus – Brodmann 11 - הנזק בקפל זה גורם ל-Dementia (שטיון), נראה בעיקר אצל אנשים זקנים, תהליך קבלת ההחלטות נפגם. באחד מסוגי הדמנציה – אלצהיימר, נראה כי קפל זה ממש אטרופי (דק ועלוב). דנמציה א-וסקולרית – דמנציה הנגרמת מבעיה באספקת הדם למוח.
אמנזיה – בעיה בזיכרון.
Retrogrede amnesia – לא זוכרים מה קרה לפני התאונה.
Prograde Amnesia – לא מסוגלים ליצור זיכרונות חדשים אחרי התאונה
Global amnesia – לא זכורים מה ארע לפני התאונה אך גם לא מסוגלים לייצר זיכרונות חדשים.
Broca's area, Brodmann 44, 45 – נמצא בצד האינפריורי של ה-frontal cortex, צמוד ל-sylvian fissure. יודעים כי בצד שמאל אזורים אלו אחראיים על יצירת שפה.
Broca's aphasia – יצירת מלמולים חסרי פשר במקום מילים. נקרא בעבר גם Motor aphasia, גם לכתוב הוא לא יכול כי אין לו יכולת לייצר מילים ומשפטים.